Online Users



Hai. Welcome to my gray + white blog. Feel delightful to read something about me. ? Read the story back here :)

get this widget here



LeSeN Oh LeSeN

Ada imam ada makmum
Solat berjamaah banyak pahala
saya ucapkan Assalamu'alaikum
Untuk kamu yang comel disana
      

Semakin lama kita hidup , semakin banyak KENANGAN yg akan tercipta . 
Kita tak boleh lari daripada KENANGAN kerana kadangkala secara tiba2
ia akan bermain dalam fikiran macam tengok wayang . Right ??? 
apatah lagi bila time tengah bosan bukan main laju lagi dia ulang tayang kan kan.... 
biasa la tu pekara normal saya selalu alami nya wahahaha.....

kepada para reader yang singgah ke blog zira sambil follow thanks sebab sudi support blog nie korang jangan lupa tinggalkan jejak pada cbox blog nie nanti kalau ada kelapangan zira akan terjah ke blog korang okey......
and tak lupa jugak sorry sangat2 bila korang buka blog nie nampak enter yang sama aje saya nie budak baru belajar so tak banyak idea nak karang panjang2 dalam blog nie.... budak baru abis spm memang macam nie tak  berapa nak kreatif wahahaha.....

okey2 sekarang zira tengah busy ambil lesen motor and kereta sekali gus hehehe saya dah besar dah sebab dah nak ada lesen sendiri wahhhhhh best nya......zira nie bukan jenis yang selalu keluar rumah sampai form 5 zira masih tak tahu bawa motor bila cakap dengan mamber pasti kena gelak siap ada yang gelarkan zira nie budak almari sudut sebab terperap aje dekat dalam rumah wahahaha kejam betul......

sebenarnya zira nie anak last perempuan pulak tu....haaaaa tu yang ibu zira tak bagi keluar rumah sesuka hati...bila cakap anak last mesti terlintas dalam fikiran korang yang zira nie anak manja kan kan kan.... haaaa bukan la zira nie lansung tak manja macam rasa kurang kasih sayang ada laaaa hahahaha......(just joke) sekarang zira dah tahu dah bawa motor tapi tak berapa cekap tu pun belajar sebab nama dah daftar nak ambil lesen wahahaha.....      

pengalaman belajar motor takut takut takut tripel takut hahaha zira orang yang paling depan bawa motor time amali wahahaha kelakar gila dia punya takut sampai bawak motor bila time nak berhenti zira terus lupa tak tahu macam mana nyaris2 nak langgar dividers tepi jalan tu wahahaha sengal je....kebetulan pulak encik tu ada pulak dekat atas dividers jalan tu wahahaha kecut muka dia bila nampak saya macam nak langgar dia wahahaahhaa sengal sengal sengal... macam mana la bila test jpj nanti mahu tak gigil kepala lutut nie time belajar amali pun takut sampai lupa sekejap.....haisssss hahahaha  
       

Older Post


Lirik Lagu Ungu - Bila Tiba


Melati kuntum tumbuh melata,
Sayang merbah di pohon cemara;
Assalammualaikum mulanya kata,
Awal bismillah pembuka bicara.

Gempak tak pantun saya hahahaha...
gila kau tak gempak search google tu...wahahahaha
okey tengah bosan2 tadi saya apa lagi pergi laaaa menjelajah jumpa pak cik youtube...Hahaha tengah ronda2 kat sana tetiba terbuka la lagu nie dengar punya dengar lagu nie syok jugak
okey la saya share dekat korang lagu nie mari kita nyanyi  lagu nie sama2 okey...


Jika kita bandingkan hidup yang singkat di dunia ini dengan hidup yang abadi di alam akhirat,maka hidup ini adalah mimpi belaka

Rasullullah SAW bersabda;” Orang yang cerdas adalah orang yang selalu memikirkan dan mempersiapkan kematian”.

Lirik Lagu Ungu - Bila Tiba
Saat tiba nafas di ujung helaMata tinggi tak sanggup bicaraMulut terkunci tanpa suara
Bila tiba saat berganti duniaAlam yang sangat jauh berbedaSiapkah kita menjawab semuaPertanyaan
Bila nafas akhir berhenti sudahJatung hatipun tak berdayaHanya menangis tanpa suara
Mati tak bisa untuk kau hindariTak mungkin bisa engkau lariAjalmu pasti menghampiri
Mati tinggal menunggu saat nantiKemana kita bisa lariKita pastikan mengalamiMati
Mati tak bisa untuk kau hindariTak mungkin bisa engkau lariAjalmu pasti menghampiri
Mati tinggal menunggu saat nantiKemana kita bisa lariKita pastikan mengalamiMati


Older Post


kenangan waktu zaman sekolah




assalamualaikum....
salam sejahtera......

Firstly saya nak tanya la kan kepada korang ingat lagi ke tidak kenangan waktu zaman  sekolah dulu..Mesti ramai yang masih ingat kan ..tak kira la kenangan manis ke pahit betul takkk????.
Ok lah hari nie saya nak citer pasal kenangan time sekolah pulak la yea..listen listen listen...give attention please .....(ohh my english terabur)

Erm saya nie kalau kat sekolah dulu tak ada laaa nerd sangat dan nak kata hottt memang TIDAK laaa saya bukan yang suka sangat menonjolkan diri di halayak umummm...hahaha....saya hanya student biasa-biasa sahaja....(haha ini semua poyo) saya bukan jenis budak yang pandai yang selalu bawa buku ke hulu ke hilir haaaaa tu memang bukan saya.... maklum la student macam saya nie time nak peksa baru la kelam kabut buka buku....kalau time nak peksa baru nak buka buku memang ke laut laaa result dia hahaha....

Berbalik pada story -mory saya tadi.....korang semua mestilahhh penah terfikir bila lahhh sekolah nie nak abis...ok3 kepada adik2 yang masih sekolah tu sabar2 yeeee......biasanya yang selalu fikir macam tu bila kita dah naik Form 5.Tapi bila dah abis sekolah baru laaa kita rasa macam nak kembali ke zaman sekolah balik kan kan kan.Memang betul kata cikgu nanti biler kamu semua dah bekerja tentu kamu akan rasa ingin kembali ke zaman sekolah semula..... ternyata sekarang memang betul saya nie belom kerja lagi dan baru je abiz spm result pon belom dapat lagi saya dah rasa macam sedihhhh je bila teringat zaman sekolah saya dahhhh tamat nak2 sekarang mesti adik2 semua yang sekolah lagi tengah sebuk2 beli baju sekolah al-maklumlah dah bulan 12....huhuhu sebenarnya bukan nak ke sekolah sangat tapi nak ke sekolah nak jumpa kawan-kawan yang lama tak jumpa tu jeeee hahaha.....

setiap orang mesti ada kawan-kawan ok saya nak shared kepada korang gambar-gambar saya dan rakan-rakan sekolah saya especially budak2 classmate saya dorang memang terbaikkkk


merenung masa hadapan 
yang bakal kami tempuhhh

 nie gambar kami bersama papa kami 
guru kelas kami dari form 4 sampai  form 5 

 tolong senyap
peperiksaan sedang dijalankan

  kami bersama guru fizik kami

 nie friend meja bulat kaki kutuk 
hahahaha dorang memang terbaikkk gila-gila
nie sabahat saya yang terbaikkkk 
banyak moment indah bersama dorang 
...kokoronotomo...

my classmate















Older Post


GRADUASI ZAMAN PERSEKOLAHAN AKU...

Assalamualaikum...
salam sejahtera.....
ucapan kasih membuka bicara......

Dear All......

Jika hati sejernih air , jangan biarkan ia keruh
Jika hati seputih awan, jangan biarkan ia mendung
Jika hati seindah bulan, hiasi ia dengan IMAM...
....Salam Maal Hijrah.....


yeah yeah yeah....
hazah kembali lagi mengupdate blog nie....
ok sekarang korang tengok la enter hazah hari nie....
GRADUASI  ZAMAN PERSEKOLAHAN AKU...

GRADUASI K.A.M.I
>>DISINI JUA MEMORI TERCIPTA<<
DI SMK PERNU♥♥♥♥
        ...ehem ehem ehem ...

1 2 3 senyum

 terselah kebesaran jubah tu >_<

 1 2 3 smile
macam comel je..
macam comel je...

Aaaauuuu cakkk ~.~

Terus berjuang dan semoga mencapai kejayaan

Older Post


HandPhone Rosak ☹☹☹

assalamualaikum bermula kata .....
sebagai pembuka awal bersua .....
sudah lama tak bertegur sapa .....
apa kabar sahabat semua nya?????


hahahaha siap berpantun lagi....
ok la sebenarnya kita tengah sedih nie......
handphone kita rosak sedih laaaaaa....
dah la handphone rosak sim card pulak kena block........
bagai jatuh ditimpa tangga la..... nasib malang melanda......
terpaksa la kena beli handphone baru and sim card baru.....
abis la duit den nie haaaa......

kalau tahu dari awal lagi mesti dari dulu aku pakai handphone nokia 3 sekupang la....
bab kata orang handphone baling anjing mesti punya handphone aku tak kan rosak.....
kesian dekat kita kan kan kan (mengharapkan simpati dari korang)
hahahaha agak-agak nak pakai phone apa ea?? hrummmmm......
yeah yeah nanti dapat handphone baru........(peace)

setiap yang berlaku pasti ada hikmah....
haaaaa sekarang hikmah nya aku akan dapat handphone baru......
cuma kena tunggu lepas exam la...........
memandangkan tahun nie kita SPM so kita beli mungkin lepas habis exam......



Older Post